Rólunk

Kép
A KórházSuli az a hely, ahol a tanulásnak és a közösségnek gyógyító ereje van. Magyarországon szeptemberben több ezer gyerek nem tudja elkezdeni a tanévet súlyos betegsége miatt. Pedig az iskola a közösség, a tudás, a barátságok helyszíne. A betegség az élet másik oldala, a fájdalom, a félelem, az elveszni látszó célok és az elszigetelődés. A KórházSuliban önkéntes középiskolások és egyetemisták szegődnek társul beteg társaik mellé, és egy személyre szabott, egyedi oktatási rendszerben házitanítójukká válnak   a gyógyulás akár évekig is eltartó időszakára. A közös tanulás örömével visznek újra célokat, aktivitást és társaságot az egyhangú mindennapokba. Ők maguk pedig komoly személyiségfejlődésen mennek keresztül mindeközben. Évente általában 150-200 diákkal tanulunk, 250 önkéntest képzünk, koordinálunk.   A tanulás mellett közösségi programokkal igyekszünk összekapcsolni programunk szereplőit. Táborozunk, közösen alkotunk és találkozókat szervezünk. „Olyan k

Nincs lehetetlen...

 A MentorKlub utolsó előadása nagyon érdekes volt, mert az eddigiektől kicsit eltérően három cégvezető előadását, vagy inkább közvetlen, jó hangulatú beszélgetését hallgathattuk meg. 

Beke Zsuzsa, Varga-Hering Zsuzsanna és Darvas Krisztián beszélgetésében leginkább a szakmai élet különböző oldalairól volt szó.



Egy középiskolás gondolatai

Sok, számomra motiváló gondolatot hallottam, amelyek sokat segíthetnek továbblendülni a mindennapi élet nehézségein. Ilyen gondolatok például, hogy:

Mindig el lehet jutni olyan pozícióba, helyzetbe az életben, ahol az ember jól érzi magát a bőrében. És ez a legfontosabb! Nem számít, milyen úton jut el oda, és hogy hogyan görbült, milyen kitérőkön keresztül vezetett addig az útja.

Vagy, hogy:

Az élet sokszor kicsit nehéz, de valahogy mindig meg lehet találni benne a megfelelő egyensúlyt. Mindig vannak új kilátások és újabb tervek, mert ezek azok, amik “mozgásban tartják az életet”.

Az előadásról olyan gondolatokat, tanácsokat hozhattam magammal, amelyek a nemsokára közeledő pályaválasztásomnál nagyon hasznosak lehetnek. 

  • A jelenre és a jövőre kell koncentrálni, nem baj, ha valamikor a múltban elrontottunk valamit, vagy félrecsúszott valami. 

  • Fontos, hogy tudjunk alkalmazkodni, mikor a dolgok megváltoznak, és elég rugalmasak legyünk, hogy ne riadjunk vissza az akadályoktól. 

  • Hinni kell önmagunkban, a szívünkre kell hallgatni, és bizonyos helyzeteket kivéve nem szabad hagyni, hogy a pénz befolyásoljon, motiváljon. 

  • És végül: az intuíció és az intuitív gondolkodás fontosságáról is elgondolkodtam.  

Örülök, hogy meghallgathattam a beszélgetést, mert a közvetlen, barátságos emberektől érkező tanácsok mindig sokkal motiválóbbak, mivel látszik, hogy saját tapasztalatokon alapulnak.

 

Egy egyetemista gondolatai

Ez volt az első MentorKlubos előadás, amin részt vettem. Már amikor beléptem, jó hangulat volt a beszélgető felek között, mindenki nagyon közvetlenül társalgott egymással. Igazán megtisztelve éreztem magam, hogy három ilyen neves és sikeres ember őszinte gondolatait hallgathattam meg. A kis kamerákon kukucskáló diákokon láttam, hogy mozdulatlanul ülnek, és teljes odafigyeléssel koncentrálnak az előadók izgalmas és érdekes történeteire. Arra, hogy nincs lehetetlen.

Egyetemista vagyok és a gondolataimban még cikáznak a kérdőjelek, hogy mégis mi leszek, ha kikerülök az iskolapadból, de ez a beszélgetés rendkívül megnyugtatott, hisz rájöttem, semmivel sem vagyok elkésve. Nem szabad félnem attól, ha esetleg rossz úton indultam el, ugyanis váltani nem bűn, sőt, ha az ember úgy érzi, kell is. Maguk az előadók is sokat beszéltek arról, hogy ők nem is azon a vonalon indultak el, amin most jelenleg vannak, de bátrak voltak, bátorsággal pedig bármire képesek az emberek.

Az egyik kedvenc részem az volt, mikor a hobbijukról meséltek, és arról, hogy sokszor igazán jól jön, ha van mibe fojtani dühünket, szomorúságunkat vagy megélni  az örömünket. Úgy gondolom, amellett, hogy egy olyan szakmát kell választani, amelyben kiteljesedhetünk az is fontos, hogy megtaláljuk azt az elfoglaltságot, amivel kikapcsolódhatunk, így ennek a kettőnek az ötvözésével egy boldog és kiegyensúlyozott életet biztosíthatunk saját magunk számára.

Eszméletlen motiváló, hogy a mind a három előadó kitartóan tört előre a célja felé, ami lehet, hogy az idő folyamán változott és formálódott, mégsem adták fel soha.  Az eredmény pedig magáért beszél: sikerességükről büszkén és magabiztosan beszélnek, teljesen jogosan. Ezután biztos, hogy nem fogom „elveszettnek” érezni magam. Lépésenként és átgondoltan fogok haladni az életben, ahogyan ők.